mammatillMelwin

Alla inlägg under november 2010

Av Caroline Lensen - 11 november 2010 18:23

Alltså jag är riktigt stolt över mig själv idag :) Jag har alltid haft fobi och skräck för muntliga redovisningar och speciellt engelska där jag känner mig typ värdelös och as kass. Men idag har jag övervunnit min rädsla och efter väldigt mycket ont i magen och någon tår så kom jag iväg till skolan för att göra min redovisning och det gick faktiskt bra :). Bara en timme efter jag haft min redovisning fick jag resultatet från min lärare som jag var inställd på skulle vara IG haha men jag fick faktiskt G+ så på vägen hem tänkte jag vad skall jag fira detta med då....jag får ju inte längre äta godis eller dricka dricka haha så de får väl bli bara att vara glad :)

Av Caroline Lensen - 10 november 2010 13:27

Det vart aldrig någon tidig sömn igår.. :( så idag är jag nästan lika trött som jag brukar vara om inte tröttare haha. Och de kyliga vädret ute är nog de enda just nu som hindrar mig från att gå ner till Ica och köpa lite godis...eller min envishet också kanske. Jag trodde inte att de skulle vara så svårt...någon som kanske har något tips på vad man kan göra för att lindra sockerbegäret lite eller är de bara att kämpa på kanske. Jag menar jag klarade att sluta röka och då borde jag verkligen klara att sluta äta godis under en period.

Så vad händer idag?? Jag skall försöka att göra lite i ordning här med hjälp av min andre hälft :) sen blir de en hel del pluggande också har några uppgifter som jag måste komma ikapp med och sen så har jag en redovisning i engelska i morgon där jag skall prata om min bok jag läst. Usch jag som hatar muntliga redovisningar och blir jätte nervös och får typ panik. Men jag skall klara detta och de skall bli bra också :)

Nu skall jag sätta lite fart här. Kram på er!!

Av Caroline Lensen - 9 november 2010 23:55

Ja jag har abstenens....vi har bestämt att vi skall sluta äta godis och dricka läsk :) under en period haha ni som känner mig tänker nog lycka till!! Och tro mig innerst inne så tänker faktiskt jag så med. Så detta är min andra dag utan onyttigheter och för snart 2 år sedan slutade jag ju att röka och har inte rört en cigg sen dess och jag tror fan att de var lättare att sluta med än vad de är att sluta med godis.

Jag liksom till och med drömmer om stora chokladkakor och coca-cola liksom.

Men men jag hoppas att jag skall klara detta!! Kommer hålla er uppdaterade så får vi se hur de går som sagt dag två är avklarad och skall nu gå och sova eftersom mitt sug just nu är väldigt högt.

Natti natti och nu kommer jag sängen :) haha till mina drömmar om choklad ;)

Av Caroline Lensen - 9 november 2010 23:50

Haha det verkar som en bra kombination tycker ni inte :) Nu har det varit två långa nätter irad och dags för mig att ta en tidig kväll idag så kanske jag känner mig lite utvilad i morgon.

Men jag har fått in min matteinlämning som jag fick 21 av 26 rätt på och sen så har jag också skickat in två uppgifter i Rättskunskap. Den ena var försenad och den andra var veckans uppgift. Idag fick jag klart min bokrecension i Engelska. Så nu är de bara att fortsätta med restan haha. Skall bli skönt sen med lite jullov innan nästa termin börjar. Så de är väl vad som hänt faktiskt.

Någon som provade att göra Philadelphiaglassen som jag skrev om i mitt förr förra inlägg?? Vore kul att veta vad ny tyckte i såna fall :)

Av Caroline Lensen - 7 november 2010 02:37

Nu skall jag gå och ha ett allvarligt möte med John Blund och de är bäst för honom att han passar tiden ;) haha Är så sjukt trött så behöver nog inte oroa mig. Man blir ganska trött av att räkna matte i ca 4 timmar. Sitter och funderar på om jag skall orka läsa några sidor i min bok eller om jag skall vänta med det till i morgon....vi får se boken ligger ju vid sängen så ångrar jag mig är den ju inte långt bort.


Så en liten uppdatering av vad som hänt under dagen...hmm inte så mycket var ner till Ica en sväng förut idag för att köpa ett rutat block...och då var jag ju så smart att jag tänkte att jag skulle prova och gå in mina vinterskor....men de skulle jag inte ha gjort för nu har jag värsta skoskaven på mina stackars små hälar....sen så har Melwin spytt idag också :( han fick mat som jag hade gjort och så låg vi och myste i soffan och helt plötsligt spyr han bara upp allt... och så tog Magnus honom så att jag kunde gå upp ur soffan och då spydde han mer... så jag vet inte vad det var men han spydde inte mer sen i alla fall. Så han åt sin kvälls gröt som han skulle. MEn han var svår att få att somna ikväll men de gick till slut så när klockan var 23.00 så sov den lilla ängeln och nu skall jag med gå och sova. Natti natti, fast ni sover ju säkert redan sen länge :) haha Puss och kram

Av Caroline Lensen - 6 november 2010 23:25

Okej för er som gillar philadelphiaost kommer här ett jätte gott recept på Philadelphiaglass! Och jag lovar jag var också skeptisk till en början...men shit när den var klar och jag skulle äta mmmmm säger jag bara!! Ni måste testa den. Och den funkar att göra utan digestivkex om man vill de och sen säger dom som gillar bär att jordgubbar är gott till...Som sagt ni måste verkligen testa detta!! Jag har precis gjort en sats som står i frysen och väntar på att bli klar :) mmmmm


PHILADELPHIAGLASS


Tillagningstid: Max 20 min

Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

2 pkt philadelphiaost (á 62g) jag brukar ha i 200g

2 dl socker

1,5 tskt vaniljsocker

3 dl vispgrädde

3 äggulor

8 digestivkex (kan uteslutas om man vill blir lika gott ändå)

Gör så här

Blanda ost, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden.
Rör ner äggulorna, en i taget, i ostmassan och blanda med grädden.


Smula kexen och strö hälften i en form med löstagbara kanter.
Bred ut smeten i formen och strö på resten av kexsmulorna.
Frys i minst 4 timmar.
Garnera med färska eller frysta bär.


Servera direkt då glassen smälter snabbt.


Receptet är hämtat från www.ica.se

Av Caroline Lensen - 6 november 2010 23:23

Ja nu är det mycket pluggande igen....har en matte inlämning som skall vara klar, två uppgifter i rättskunskap, en bokrecension i Engelskan samt ett muntligt tal i engelskan. En samhällskunskaps inlämning och en religion inlämning som allt skall vara klart innan tisdag...någon som vill byta med mig??

Nej jag skall inte klaga när detta väl är gjort och terminen är slut så kommer de kännas skönt att vara klar med en del.

Så just nu är de de som mina dagar handlar om :) haha

Av Caroline Lensen - 4 november 2010 23:35

Hmm just nu mår jag inte så bra känner mig lite yr och har ont i magen och känner mig illa mående...funderar på om de kan vara bristen på sömn och för mycket ny kunskap haha skämt och sido nej jag vet inte vad de är sömnen kan de ju defenitivt vara för den har varit väldigt dålig den senaste tiden....de kan ju också vara brist på vitaminer och sånt järn kanske...blir de inte bättre måste jag nog gå till farbror doktorn.

Så skall gå och sova nu alldeles strax för kan inte plugga så mycket när jag mår såhär ändå, så bara onödigt att sitta uppe.


Så vad har hänt idag?? Inte sådär jätte mycket faktiskt har varit en ganska så lugnt dag, vi var ute på en promenad förut på ca 40 minuter, skönt men väldigt kallt. Sen så har lilleman varit mycket bättre idag ingen feber och nu ligger han och sover på soffan skall flytta in honom i sin säng snart, där han faktiskt börjat att sova. Den senaste veckan har han sovit i sin säng när vi varit hemma han somnar i soffan runt 22.00 och sen ligger han där och myser med mamma en stund sen flyttas han till sin säng där han sover till ca 07.00 och då får han komma till mammas och pappas säng där han somnar om och sover till ca 09.o0 ibland lite längre.


Idag har lilla melwin gått runt soffbordet :) de har han gjort tidigare också men då har de bara varit några steg nu gick han runt runt några gånger till han antagligen blev trött i benen och gav upp haha. Han är så söt min lilla ängel!! Han gör verkligen mitt liv så mycket mer innehålls rikt. Har fått komentarer att jag kanske var lite ung för att skaffa barn!! Men jag ångrar inte en sekund, inte en hundradel av mitt beslut!! Skulle göra om de om jag drog tillbaka tiden!! Bara för att man är ung är man ingen dålig förälder! Älskar min familj över allt annat ni betyder jätte mycket för mig!!!!


  Magnus och Melwin



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RÖSTA !!

Vad tycker ni om min blogg?
 Jätte fin
 Du behöver göra den bättre
 Jag är avundsjuk
 Jätte dålig
 Du behöver skriva mer intressanta saker
 Jag skall tipsa dig!! (skriv under kommentarer)

Ovido - Quiz & Flashcards