mammatillMelwin

Alla inlägg under augusti 2010

Av Caroline Lensen - 26 augusti 2010 17:05

IDag verkar som att det kan bli en bra dag :). Melwin väckte mig klockan 9.00 och klockan 9.22 så väckte han pappa :) haha. Sen när vi skulle byta blöja då ringer Melwins morfar och frågar om det är okej om han och mormor kommer förbi mellan 12 och 1. Och självklart är det de!! Jag menar inget dom behöver fråga ens ju haha. Så bytte lite blöja och plockade i ordning lite hemma medans pappa Magnus tog Melwin på en promenad ute så mamma fick göra de hon skulle i fred :)

Sen kom dom och tyvärr så låg ju Melwin och sov vilket inte var någon höjdare för mormor som bokstavligen satt och hoppades på att han skulle vakna ;) haha och när han väll öppnade ögonen så vara han i mormors famn på mindre än 3 sekunder. Måste ju bara säga att Melwin har verkligen världens bästa mormor och morfar som verkligen ställer upp i vått och tort!!

Sen körde faktiskt min mamma och pappa mig till skolan, dock var det inte långt för det tar faktiskt bara 8 minuter att gå men då han jag få träffa dom lite mer :) hihi.

Och alltså mitt första möte på skolan idag och det var Engelska A, fan de kändes bra! Känns kul att få någonting att göra, alltså inte för att jag inte har att göra men känns liksom på nått sätt skönt att få plugga och känna att man kommer någonstans i sina studier :). Det tråkiga är att det verkar som alla mina lörare gillar måndagar, för nästan alla träffar verkar vara uppsatta på måndagar så blir en hel del krockar men med Engelska läraren gick de ganska bra att komma överrens så hoppas på att de går lika bra med dom andra :). Nu hoppas vi bara att mina böcker kommer imorgon så att jag kan börja planera :)

Nu skall jag gå och pussa lite på mina pojkar och kanske fundera på någon mat! Puss på er!!

Av Caroline Lensen - 25 augusti 2010 20:24

Haha stackars lilleman får inte längre bada själv. När han sitter där i badet i lugnan ro och leker med sina leksaker och snackar med mamma som sitter och håller koll, ja då kommer en nyfiken liten kattunge och hoppar upp på badkarskanten. Han tar några varv runt badkaret och sen hoppar han ner i vattnet haha så Melwin fick bada med kissekatten idag och det roliga är att katten inte hoppar upp med en gång utan han sitter där nere och ser ut att trivas väldigt bra. Jag som alltid hört att katter inte gillar vatten...Är de en myt eller är de bara våran katt som är lite tokig??

Av Caroline Lensen - 25 augusti 2010 20:17

Alltså vad är det för fel egentligen, varför skall kurslitteratur vara så dyrt. Okej du får extra pengar första månaden när du börjar plugga men det är ju liksom inte bara böcker man behöver. Man behöver ju block och almenacka och pennor m.m plus att du skall kunna överleva också, nu är ju vi som tur är två här hemma men jag menar ändå. Fick idag leverransbesked om att mina böcker har skickats och kommer sammanlagt att gå på 2095 kr. Fy fan. Och de verkar vara en sån termin där dom byter upplaga på böckerna också eftersom de inte verkar vara någon som har böckerna begagnat heller. En fördel för mig i och för sig för då kommer jag förhoppningsvis kunna sälja mina böcker sen :). Så håller tummarna att dom hinner komma till fredag så jag hinner få ut dom eftersom jag har sammhällskunskaps träff den 1 och han vill att vi skall ha läst två kapitel...fattar ni kursen har inte ens börjat och jag har redan läxa :( haha jaja de kommer nog gå bra bara böckerna kommer.

Av Caroline Lensen - 25 augusti 2010 13:55

Igår skickade jag ett mejl till hon som har hand om öppna förskolan i Mössebergskyrkan och frågade när dom öppnade igen efter semestern och var i kyrkan dom höll till osv, så idag fick jag ett mejl tillbaka och på måndag öppnar dom upp dörrarna klockan 9 så skall försöka ta mig dit med Melwin så kanske vi kan hitta några roliga barn och föräldrar att umgås med :). Sen tänkte jag vi skulle gå till den i stan också där dom har unga föräldrar vore ju kul att träffa lite folk i min ålder också. Så uppdaterar er nästa vecka när de gäller detta i alla fall :)

Av Caroline Lensen - 25 augusti 2010 13:48

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan skrev om att vi har tagit ett tufft beslut?? De beslutet var att vi skulle lämna bort Obelix, eftersom att Magnus jobbar en hel del och jag pluggar heltid på distans och tar hand om Melwin så hinner vi inte med. Visst vi hann med att gå några korta promenader per dag och han fick kärlek osv, men han förtjänade mycket mer! HAn förtjänade lång promenade och kunna få aktivering av någon som hade tid med de! Så min bror hade en bekant som ville prova honom och se om han passade deras familj, så förra måndagen var dom här och hämtade honom, visst det sved och högg i hjärtat att göra detta men de var det bästa för honom! Han har det jätte bra nu, dom som tog honom bor mitt ute på landet där han får vara ute mycket och får mycket motion och aktivering. Han får till och med följa med killen i familjen till jobbet.

VI har fått se bilder på honom och när jag åker upp till Uppsala nästa vecka så skall jag träffa honom :). Han har till och med fått en tjejkompis som han busar med :). Så han är nog i himmelriket just nu. VIsst det kommer ta ett tag och jag saknar honom fortfarande vid mina fötter eller när han kröp upp i sängen när Magnus hade gått till jobbet, eller de glada välkomnandet man fick när man kom hem! Men försöker bara tala om för mig själv att han har det bra och vi kan ju träffa honom också så de blir nog bra detta!!

Av Caroline Lensen - 24 augusti 2010 12:32

Så nu har jag gjort om min blogg lite grann :)

Så vad händer idag?? Inte så jätte mycket inplanerat det är ju jätte dåligt väder ute och Magnus jobbar han skulle vara på ett nytt ställe idag så tror att han var lite nervös i morse fast han inte skulle erkänna de ;). Jag och Melwin gick upp klockan 8 och han har hållt i gång sen dess....när skall han slockna liksom. Haha om han fick bestämma aldrig. Han har ju jätte kul med allt som han kan få tag i öppna skåp och luckor och jaga små katter. Måste vara kul att ha så mycket nytt att upptäcka. Men nu skall mamma förstöra de roliga genom att gå och nana hom för hans ögon rullar ju snart bara runt av trötthet. Sen skall jag börja städa lite här.

Ni får ha de så bra så länge och puss på er!!

Av Caroline Lensen - 24 augusti 2010 00:02

NU har det varit lite dålig uppdatering här, men det har inte hänt så mycket att skriva om så det är därför jag inte har skrivit, jag menar kan inte vara så kul att bara läsa massa blaja. Sen önskar jag så att jag hade haft en kamera så jag kunde lägga upp lite bilder åt er, kanske hade varit kul att få se våran stora kille som växer så det knakar. Han har just nu 6 stycken tänder på gång, helt sjukt vad tiden bara rinner iväg om 1 vecka och 2 månader då är han ett år!! Vart tog tiden vägen?? Kändes som de bara var några dagar sedan som han låg där i min famn och vi båda var trötta efter förlossningen.

Men nej nej mammas kille skall snart bli ett år, så dags att börja planera inför de för det skall bli den bästa ett årsdagen någonsin. Visserligen kommer han bara att ha en :).

Så vad har då hänt under tiden som jag inte skrivit....inte så mycket faktiskt. Magnus jobbade hela helgen och har därför varit i Göteborg så jag och lilleman och katterna (som för övrigt ännu inte fått ett namn) har varit ensama hemma. Melwin älskar att krypa efter katterna, honan hon smiter iväg men hanen han bara sitter och tittar på honom.

Idag har Magnus varit hemma och meningen var att vi skulle gå upp till djurparken som ligger här där vi bor men det blåste up och skulle bli dåligt väder så vi skjuter upp det till en annan dag. Klockan ett var vi på 10 månaderskontroll på BVC och äntligen har vi fått en jätte bra BVC-sköterska dom andra vi har haft har bara varit bitter fittor som ser ner på än bara för att man är en ung mamma. Så lilleman vägde 9.920 gram och var 76,5 cm lång.

Hon tyckte att han verkade vara en pigg och glad liten kille som var nyfiken på allt :) och det stämmer ju jag menar om vi går i Nordstan och kollar så försöker han att prata med alla som går förbi honom. Sen frågade jag om dom har några öppna förskolor och så här eftersom vi är ny inflyttade och inte alls känner till stället måste man ju fråga sig fram. Så Mössebergs kyrkan som bara ligger 5 minuter härifrån har en öppen förskola på måndagar och onsdagar. Sen finns de en inne i stan där dom även har en grupp för unga föräldrar som jag funderar på om jag kanske skall gå till :) vore kul och träffa lite människor som man kanske kunde knyta lite kontakt med. Plus att det vore kul för Melwin att få träffa lite andra barn. Så det får bli någonting för oss när vi kommer hem ifrån våran resa :)

Nu måste jag verkligen gå och sova börjar bli jätte trött och i morgon skall jag försöka att städa lite här hemma :)

Hoppas ni haft en bra dag och natti natti på er!!

Av Caroline Lensen - 20 augusti 2010 23:50

Är det någon som kanske har bra förslag på vad vi skall döpa kissarna till?? Det är en hane och en hona. Skriv gärna om ni kommer på nått bra :)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok

RÖSTA !!

Vad tycker ni om min blogg?
 Jätte fin
 Du behöver göra den bättre
 Jag är avundsjuk
 Jätte dålig
 Du behöver skriva mer intressanta saker
 Jag skall tipsa dig!! (skriv under kommentarer)

Ovido - Quiz & Flashcards